Thud - Het Discworld Bordspel

ThudBoard - Het Discworld Bordspel Bord

ThudBoard info

de Thud steen ThudBoard is een computer applicatie[1] om Thud veldslagen te kunnen spelen zonder het echte bord te gebruiken.

Als je geen idee hebt wat dit Thud-ding is, kijk dan op de officiële Thud site: http://www.thudgame.com. Als dat te ver weg is kun je een klein beetje extra informatie vinden op de over ThudBoard pagina.

Het doel van ThudBoard is het makkelijker maken om online te spelen, waarbij spelers communiceren door elkaar bord-coördinaten te sturen. Met ThudBoard kunnen deze zetten gespeeld worden, en hele veldslagen kunnen opgeslagen worden als een serie zetten of als een complete bord-positie.

Een andere mogelijkheid is het opslaan van meerdere veldslagen, zodat je zoveel spellen tegelijkertijd kunt spelen als je wilt, zonder de lastige taak van het onthouden van alle individuele bord-posities van de stukken in die veldslag die je aan het spelen ben met je neef in XXXX gedurende de laatste paar jaar.

De nieuwste versie kan gevonden op de ThudBoard site.

Als je dit allemaal niet kan lezen heb je misschien meer geluk op de Engelse ThudBoard site. Een Tsjechische versie kan gevonden worden op de Tsjechische ThudBoard site. Deze Tsjechische vertaling van ThudBoard en de documentatie is gedaan door 'churchyard'. Bedankt churchyard!

[1] ThudBoard werkt (is getest) op Windows, Linux, FreeBSD, OpenBSD en Mac OS-X.

Schermafdruk

klik voor de complete afbeelding
 (klik voor de complete afbeelding)

Copyright © 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 Marc Boeren

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!